Frimærke SMS

For nogle år tilbage lancerede Post Danmark deres frimærke sms service. Den gik ud på, at man skulle sende en besked til postvæsenets frimærke sms tjeneste med vægten på brevet samt forsendelsestypen (standard- eller økonomibrev). Portoen blev trukket fra din mobil taletid, og du fik derefter tilsendt en talkode via sms. Post Danmark har nu viderudviklet denne frimærke sms service, så den i dag anvendes via en app.

Det smarte ved denne ide er, at du altid har brev porto lige ved hånden, og du behøver derfor ikke mere at være afhængig af de gamle frimærker. Dem skulle du jo før huske at købe ind i forvejen, eller også måtte du et smut ned på posthuset. Med den videreudviklede frimærke sms service får du desuden helt automatisk den gældende porto. Før i tiden kunne du ellers nemt risikere strafporto, hvis du f.eks satte et frimærke, som du havde haft liggende i skrivebordskuffen, på julekortet til bedstemor. Post Danmark sætter nemlig jævnligt deres priser op, og det er ikke altid nemt at holde styr på deres skiftende frankeringspriser. Det slipper du nu heldigvis for med frimærke sms tjenesten, som de i dag kalder mobilporto.

Det nye system virker lidt ligesom den gamle frimærke sms service ved at bruge en talkode i stedet for et frimærke. Talkoden kan skrives i hånden, eller du kan printe den ud på et label og derefter sætte det på kuverten samme sted, som du ville påklistre frimærket. Med mobilporto betaler du i stedet med et kreditkort eller via MobilePay. Denne tjeneste tilbydes endda også til breve, der skal sendes videre til udlandet, så den dækker langt flere muligheder end den første frimærke sms tjeneste. Du skal installere app’en på din smartphone. App’en hedder Post App og findes til alle typer smart phones. Ligesom med så mange andre app tjenester skal du registrere dig i postvæsenets system med en gyldig email adresse. Talkoden, som du skal bruge til dit brev i stedet for det gamle frimærke, bliver nemlig sendt til din email. Som med frimærke sms tjenesten kan du kun bruge koden en gang, og du skal samtidig huske at poste brevet inden 7 dage, efter at du har modtaget koden.

Den forhenværende frimærke sms tjeneste kan også købes via Post Danmarks hjemmeside, hvis du foretrækker at bruge din computer i stedet for din mobiltelefon. Online har du desuden også mulighed for at købe flere talkoder ad gangen, hvis du ved, at du skal afsende mange breve indenfor 7 dage. Mobilporto via din smartphone tilbyder nemlig kun køb af en enkel talkode ad gangen. Dette nye system er super smart og endnu nemmere at bruge end den første frimærke sms service. Der går derfor nok ikke lang tid, før det helt overtager frimærkets plads. Det er selvfølgelig vigtigt, at du afskriver koden korrekt og samtidig tydeligt, for ellers kan Post Danmarks aflæsningsmaskiner ikke tyde den. Hvis det sker, er det som om, at du slet ikke har sat porto på, og du kan derfor risikere strafporto. Så hvis du i forvejen synes, at din skrift er helt forfærdelig, er det nok en god ide at printe talkoden ud i stedet for.

 

porto priser