SMS frimærke

For nogle år tilbage begyndte Post Danmark for første gang at tilbyde deres kunder at købe et sms frimærke i stedet for det traditionelle papir frimærke. Ideen var, at man bare skulle sende en besked til deres sms frimærke tjeneste, og man ville så få en kode tilbage. Talkoden skulle man skrive på brevet, hvor man normalt ville sætte frimærket.

Det var muligt at købe et sms frimærke til alle vægtklasser op til 2 kg og sende brevet som enten A- eller B-post ved at skrive vægten og typen i beskeden, f.eks ‘100g B’. Du ville så få en besked tilbage fra Post Danmark, der fortalte dig prisen på dit sms frimærke. Når du havde accepteret købet, ville prisen på dit sms frimærke blive fratrukket din taletid eller blive skrevet på din regning, hvis du havde et abonnement.

Du kunne dengang kun sende breve via denne sms frimærke tjeneste indenfor Danmark, og du skulle selv betale for de sms’er, du sendte til postvæsenet under bestillingen. Postvæsenet havde i forbindelse med lancereingen af sms frimærke tjenesten sat prisen en del op for alle vægtklasserne. For et standard A-post brev kostede det før 5,50 kr, og efter lanceringen blev det sat op til 8 kr. Baggrunden for denne portostigning var simpelthen fordi, at danskerne sendte færre og færre breve. Der havde faktisk været et fald på 20% indenfor de sidste to år, før de satte prisen op.

I dag tilbyder Post Danmark ikke dette sms frimærke mere, men i stedet det’ de kalder mobilporto. Mobilporto skal ligesom det gamle sms frimærke også købes via din telefon men bruger en app, som du skal have downloaded til din smartphone. PostApp’en, som den hedder, guider dig igennem dit køb, så du nemt vælger den korrekte takst til dit brev. Du betaler enten via et kreditkort eller MobilePay. Med mobilporto kan du også sende breve til udlandet, så den tilbyder lidt mere end det ældre sms frimærke system. Det koster heller ikke ekstra at købe mobilporto sammenlignet med den ekstra sms-takst til dit teleselskab, som du skulle betale, når du før købte et sms frimærke. Hvis du ikke har mulighed for at købe porto via din mobiltelefon, kan du i stedet for bruge Post Danmarks hjemmeside til at købe talkode frimærket.

App’en findes desuden til alle typer smartphones; iPhones, Androids og Windows opererede mobiltelefoner. Det er derfor super nemt at få fat i et frimærke i form af en kode, da vi alle typisk har vores telefon indenfor rækkevidde. Du er ikke mere afhængig af hverken åbningstider eller af at finde et sted, hvor de sælger de traditionelle papir frimærker. Det gamle system med at købe et sms frimærke har i den grad banet vejen for en tjeneste, som er super nem at bruge. Husk bare at talkoden skal bruges indenfor syv dage, og du må selvfølgelig kun bruge koden en gang. Desuden kan du heller ikke fortryde købet. Disse regler gjaldt også under sms frimærke tjenesten, så hvis du allerede har brugt den et par gange, vil du endnu nemmere kunne finde ud af det nye mobilporto system.

porto priser