Frimærker SMS

For ikke så lang tid siden kunne du købe talkode frimærker via sms. Post Danmark har nu opdateret deres system, så du i stedet skal bruge en app. De har allerede lukket den gamle frimærker sms tjeneste ned, så det er bare med at komme i gang med at lære at bruge den nye mobilporto. Du skal med mobilporto lave lidt forarbejde, idet du skal downloade postvæsenets app, der hedder Post App. Den kan du finde på App Store til din iPhone, på GooglePlay til din Android mobil eller på Windows Marketplace, hvis du har en Windows telefon. App’en er gratis og kræver bare, at du registrerer dig med en email. Du kan enten betale for din porto med kreditkort, som du selvfølgelig lige skal have på dig eller via MobilePay app’en. MobilePay kræver også en registrering af bl.a din email adresse. Der er her lidt mere at forberede end ved det andet system med frimærker sms, men mobilporto er i stedet en langt mere overskuelig tjeneste. Det er både nemt og hurtigt at bruge, når du først har sat det op.

Når du tidligere købte dine frimærker sms’er, havde du kun muligheden for at købe porto til breve med modtagere i Danmark. Med mobilporto kan du sende breve afsted til hele verden og ordne det hele i hånden, dog lige med undtagelsen af at poste selve brevet. Mobil porto priserne er nøjagtig de samme, som hvis du købte et normalt frimærke på posthuset. Du betaler derfor ikke mere for denne opdaterede frimærker sms tjeneste. Post Danmark giver dig også muligheden for at købe online porto (med de samme priser) på deres hjemmeside. EPosthuset, som de kalder det, kan du jo bruge, hvis du foretrækker computeren, når du skal købe ind på internettet. Du kan her ordne mange forskellige ting, som du ellers skulle på posthuset for at klare bl.a melde flytning osv. Frimærker sms tjenesten er i den gang blevet en del mere avanceret.

Postvæsenet giver desuden en ret stor rabat på pakkeporto, hvis du, i stedet for at gå ned på posthuset, køber portoen til pakken online via ePosthuset. Det kan absolut godt betale sig at undersøge næste gang, du skal sende et eller andet. Du kan enten printe din pakkelabel derhjemme eller ved en pakkeboks, hvor du også kan aflevere din pakke. En del af reglerne har nu ikke ændret sig, siden man startede med at kunne købe frimærker sms. Du kan stadig kun sende breve op til 2 kg med mobilporto, og det er endnu kun muligt at købe en portokode ad gangen, som du selvfølgelig også kun må bruge en gang. Det er desuden vigtigt, at du husker at sende brevet indenfor 7 dage, efter at du har købt talkode portoen, og du kan ikke fortryde købet.

porto priser