Porto SMS

Hvis du en dag står og mangler et frimærke og ikke kan komme til hverken et posthus eller en kiosk, kan du nu nemt bare bruge din mobil til at købe porto sms. Post Danmark har nemlig lavet en ny og smart app, som de kalder PostApp. Du kan hente den på enten App Store for iPhones, GooglePlay for Android telefoner eller via Windows Marketplace, hvis du har en mobil med Windows styresystemet. App’en giver dig en genvej hen til Post Danmarks mobilshop, hvor du kan købe porto sms, også kaldet mobilporto.

Det virker sådan, at når du har betalt for den porto, du skal bruge til brevet, får du en talkode sendt til din mobil. Den skal du så skrive på kuverten på det sted, hvor du normalt ville sætte et frimærke. Du kan på denne måde ordne alle dine frankeringer hjemmefra, og du er nu helt uafhængig af at skulle ud og lede efter frimærker.

Du kan bruge porto sms til at afsende breve som både A- og B-post, og brevet kan veje helt op til 2 kg, så det bliver jo til en del A4 sider. Du kan endda også købe porto sms til breve, der skal sendes uden for Danmark, så det er en meget fleksibel service, Post Danmark har fået lavet. Priserne for de forskellige portokoder følger iøvrigt fuldstændig de almindelige takster for frimærke-frankerede breve, så du betaler slet ikke ekstra for denne type service.

Du skal bruge enten et kreditkort for at købe porto sms, eller du kan betale via Danske Banks MobilePay App. Den skal du selvfølgelig lige have downloaded til din smartphone først. Med MobilePay App’en skal du desuden bruge en email til at registrere dig med, så du kan få tilsendt kvitteringerne for dine køb. Når du så har sat MobilePay op, er du klar til at købe portokoder.

Det eneste du lige skal huske på er, at portokoden har en tidsfrist på syv dage. Du skal derfor poste brevet indenfor syv døgn, efter at du har fået tilsendt din porto sms. Hvis du nu bor på landet, hvor der kan være lidt langt til den nærmeste postkasse eller posthus, skal du bare aflevere brevet til landpostbudet indenfor de syv dage. På den måde er det selvfølgelig ikke helt ligesom et normalt frimærke, som man kan have liggende i skrivebordsskuffen i flere år. Du kan selvfølgelig også kun bruge koden en enkelt gang, og du kan heller ikke fortryde købet, når du først har betalt for en porto sms.

Det er en både fantastisk bekvem og super praktisk service, Post Danmark tilbyder med deres porto sms. Det er faktisk også samtidig med til at sikre, at du frankerer dit brev rigtigt. Postvæsenet sætter nemlig ret tit deres priser på frimærkerne op, og det er ikke altid til at vide, hvornår de lige gør det næste gang. Du slipper nu heldigvis for at risikere at skulle betale strafporto pga. for lidt frankering. Du skal nemlig bare benytte postvæsenets smarte App, som endda er lige ved hånden.

porto priser