Derfor er 50+ dating populær

50+ dating, som regel også kaldet senior dating, er et af de største voksende områder på det verdensomspændende datingmarked. Dating har i sig selv været i en rivende udvikling de senere år. Men specielt interessen for senior dating er vokset ganske betragteligt.

Mange mennesker vil hævde, at en sådan vækst for folk i 50’erne hovedsagelig er skyldes de hurtige kommunikationsformer, som vi i dag benytter os af. Det er simpelthen blevet både lettere og hurtigere at komme i kontakt med hinanden. Men man må retfærdigvis nok også sige, at det også skyldes skiftende, mere liberale, sociale holdninger i de senere år, som bl.a. har udmøntet sig i den måde, som folk dater på i dag. Det er i dag ganske enkelt mere accepteret at skilte med, at man er på jagt efter kærligheden.

Der er flere grunde til væksten i 50+ dating

Der er dog flere andre grunde til denne vækst for folk i 50’erne, og det er værd at se nærmere på nogle af hovedårsagerne til, at 50+ dating fortsætter en støt stigende vækstkurve:

  • I nyere tid er skilsmisser, afbrudte forhold og opsplitning af par som er i 50’erne blevet meget mere almindeligt end tidligere, hvor man nok gjorde mere for at holde sammen på familien. Som følge af ændringer i det sociale miljø sker det oftere, at forholdet mellem mange 50 plus’ere ikke længere varer hele livet, som det ellers var kutyme tidligere.
  • Et andet vigtigt punkt er, at folk over 50 år generelt lever længere. Ændringer i livsstil og moderne lægevidenskab med bedre helbredelse og forebyggelse af sygdomme betyder en længere levetid for de fleste – med det resultat, at der simpelthen er langt flere potentielle 50+ datere, herunder enkemænd og enker; samt folk som er skilt eller dem, der på anden vis har afsluttet længerevarende forhold.
  • Desuden er det også blevet lettere at rejse, både nationalt og internationalt. Og folk i 50’ere finder det derfor mere behageligt at bevæge sig rundt end nogensinde før, hvilket giver større mulighed for at møde nye potentielle partnere og holde kontakten med dem man allerede kender.

Hvor starter man?

Men hvor henvender disse 50 plus’ere sig så, når de finder et behov for at date og har brug for råd og vejledning? Eller hvor starter de, når de er klar til at date og gerne vil finde andre i samme situation som dem selv?

I en ikke så fjern fortid ville en person på 50+, som var på udkig efter en date, sandsynligvis have begyndt sin søgen efter en passende ny partner i hans / hendes umiddelbare nabolag eller by. Og sådan mødte folk da som oftest også hinanden tidligere.

Men i vores individualiserede og globaliserede verden er chancen for succes med at mødes på denne måde ikke længere, hvad den har været.

Heldigvis har den teknologiske udvikling over de seneste 10 års tid gjort det nemt og hurtigt at møde nye mennesker via datingsider og sociale medier på nettet.

Der er mange fordele ved senior netdating

Fordelene er ret indlysende, men omfatter f.eks.: Øjeblikkelig adgang til en lang række andre 50+’ere, der ønsker at date, muligheden for at møde folk fra hele landet eller endda fra udlandet, adgang til masser af gode råd fra andre datere med erfaring – især 50+ datere osv.

Dating via nettet giver adgang til hurtigt at møde flere potentielle partnere og dermed større mulighed for at møde den helt rigtige på forholdsvis kort tid.
Kombinationen af social og teknisk udvikling har altså givet folk over 50 langt bedre mulighed for at finde hinanden og indgå i nye forhold. Dette er hovedårsagerne til, at 50+ dating er blevet så populært de senere år.

 

Disclaimer